Suklaakohokas

David kertoo rakastavansa suklaata, mutta paljastaa myös, ettei oikein osaa tehdä jälkiruokia, koska ei ole mittamiehiä.

8 hengelle

  • 250g tummaa suklaata
  • 90g sokeria
  • 90g vehnäjauhoja
  • 1/2 kuppia maitoa
  • 5 munaa, keltuaiset erikseen
  • 30g suolatonta voita

Valmistusohje

Tämä resepti on Davidin ystävän Rafaelin. Sen samettinen maku vie kielen mennessään.

- Sulata suklaa vesihauteessa.

- Sekoita munanvalkuaiset ja puolet sokerista kunnes seoksesta tulee kuohkea. Lisää jäljelle jäänyt sokeri keltuaisten joukkoon ja vispaa hyvin.

- Ota suklaa lämmöstä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Yhdistä suklaa ja kylmä maito ja alenna lämpötilaa entisestään.

- Lisää vaahto hiljalleen suklaaseokseen sillä aikaan kun vispaat. Käännä vispattuja valkuaisia kunnes koostumus on yhtenäinen ja pehmeä.

- Voitele 8 leivontavuokaa ja kaada suklaaseos. Anna jäähtyä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Paista esilämmitetyssä uunissa 360 asteessa kahdeksan minuutti. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!