Soupe de poisson

Tämä on klassinen keitto, josta löytyy monta eri versiota kaikista Välimeren maista. Tämä on ranskalainen versio.

Neljälle

  • 500 g eri kalojen fileitä
  • kalan perkeitä
  • 1 ½ l vettä
  • 1 verkollinen sinisimpukoita
  • 1 porkkana
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • ¼ g sahramia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • raastettua ranskalaista emmental-juustoa
  • rouille-kastiketta
  • leipäkrutonkeja

Valmistusohje

1. Kuutioi kalafileet ja laita ne kylmään. Keitä kalanperkeitä vedessä 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevassa kylmässä vedessä. Heitä pois ne jotka ovat auki, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti. Keitä simpukoita liemessä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siivilöi liemi, säästä se ja simpukat.

2. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkanaa ja sipulia oliiviöljyssä. Kaada päälle tomaatit liemineen sekä kalaliemi. Ripottele mukaan sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla 10 minuuttia.

3. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kalakuutiot ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes kala on läpikypsää. Lisää simpukat, kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!