Salmiakkista: Heljän "Elämä on joskus ihan mustavalkoista" -leivokset
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Heljä valmisti salmiakki-haasteessa näitä mustavalkoisia leivonnaisia. Nam!
pohjataikina
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl (noin 100g) sulatettua voita
- 1,5 dl maitoa
- 250g vahvoja salmiakkikarkkeja murskattuna (esim. Rainbowin Hot Mix- pussi)
kuorrute
- 100g voita
- 6dl tomusokeria
- 1 dl Haganol Apteekin salmiakki –mixeriä
koristelu
- noin 100g valkosuklaata sulatettuna
- 100g mustaa sokerimassaa
- 100kpl pehmeitä hopeakuulia
Valmistusohje
1. Murskaa kovat salmiakkikarkit tehosekoittimella.
2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan.
3. Lisää taikinaan sulatettu voi sekä maito ja salmiakkimurska. Sekoita.
4. Säädä vuoka noin 22cm x 32cm. Suihkuta spray reunavuokaan. Levitä taikina vuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 25-30min. Valmista kuorrute ja anna sen jäähtyä esim. laittamalla kattila kylmään veteen.
6. Ota torttu pois uunista. Irrota vuoka tortusta. Jäähdytä torttu. Kun torttu on jäähtynyt, päällystä se salmiakkikuorrutteella. Levitä kuorrute pohjan päälle varovasti ohuella lastalla.
7. Pursota valkosuklaa salmiakin päälle pursotinpussilla ruutukuvioksi. Laita jähmettymään jääkaappiin. Tee jähmettymisen aikana sokerimassasta ruutukuviot muotin avulla.
8. Ota torttu pois jääkaapista ja leikkaa se 12 palaksi leikkuulaudan päällä. Koristele jokainen pala mustilla sokerimassaruuduilla ja hopeakuulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät