Runebergin laskiaispullat – kaksi herkkua yhdessä paketissa
Helmikuussa kalenterista löytyy useampi juhlapäivä, joihin on vahvasti liitetty omat herkkuleivonnaiset. Runebergin päivää vietetään helmikuun alussa ja kuun loppupuolella nautiskellaan laskiaispullia. Kokeile miltä maistuvat runebergin laskiaispullat. Voit halutessasi täyttää pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- ½-1 tl kardemummaa
- (1 kananmuna)
- 1 dl mantelijauhetta
- 4-5 dl vehnäjauhoja
- ¼-1/2 tl manteliaromia
- 75 g sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 200 g vadelmamarmeladia
- 2-3 dl tomusokeria
- tilkka vettä
Valmistusohje
Runebergin laskiaispullat valmistuvat näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta maitoon.
- Lisää suola, sokeri, kardemumma, (kananmuna), mantelijauho ja vehnäjauhot vähän kerrallaan vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon manteliaromi ja sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla.
- Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Pursota tai lusikoi pinnalle vadelmamarmeladia.
- Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun mutta pursotettavan tahnan. Pursota tahnaa marmeladin ympärille. Tarjoa!
Vinkki! Halkaise halutessasi pullat ja täytä mantelimassapalalla ja kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät