Rommilla maustettu omena-kaurapaistos
Syksyn kahvipöydän ehdoton herkku on omenapaistos. Vaihtelua paistokseen saat käyttämällä eri hiutaleita ja mausteita. Tämä paistos on maustettu lurauksella rommia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Vuokaan
- 2 dl kirsikoita, luumusuikaleita tai rusinoita
- ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai
- likööriesanssia + vettä)
- Noin 10 kotimaista omenaa (hapokasta)
- 1 tl kanelia
Päälle
- 150 g voita tai margariinia, voi olla laktoositon
- 1½ dl fariinisokeria
- 4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.
Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät