Riisikiisseli

Tämä herkullisen raikas jälkiruoka on kotoisin Intiasta. Sen voi valmistaa kätevästi etukäteen ja nostaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

4 annosta

  • 1 litra täysmaitoa
  • 2½ dl sokeria
  • 2½ dl riisijauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 mantelia
  • 10 pistaasipähkinää

Valmistusohje

1. Rouhi manteli ja pähkinät. Lämmitä maito kiehumispisteeseen ja sekoita samalla, jottei se pala pohjaan. Alenna lämpöä.

2. Lisää maitoon sokeri ja riisijauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vatkaten, ettei seos kokkaroidu. Keitä seosta koko ajan vatkaten, kunnes se saostuu. Siirrä kattila levyltä ja sekoita mukaan kardemumma.

3. Annostele lautasille, ripottele pinnalle pähkinä-mantelirouhetta ja nosta kiisseli kylmään tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.