Raparperisose
Raikas raparperista ja omenasta keitetty sose, kokeilemisen arvoinen. Lusikallinen lämmintä sosetta vaniljajäätelön päällä on taivaallisen hyvää.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g raparperia suikaleina
- 2 isoa omenaa lohkoina
- ½ dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Laita raparperit, omenat ja vesi kattilaan, keitä kunnes raparperi alkaa hajota.
2. Sekoita joukkoon sokeri, keitä kunnes se on sulanut. Nosta liedeltä, lisää vaniljasokeri. Tarjoillaan lämpimänä tai kylmänä jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät