Raparperikiisseli kermamaidon kera

Happaman ja makean kesäinen liitto toteutuu ihanasti raparperikiisselissä. Vielä kyytipojaksi kermamaitoa, mmmm...

4 hengelle

  • 6-7 raparperin vartta, n. 700 g
  • 7 dl vettä
  • 1-1 1/2 dl sokeria
  • 2 1/2 rkl arrowjuuri- tai perunajauhoa

Kermamaito

  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1 1/2 dl maitoa

Valmistusohje

1. Huuhdo raparperit ja kuori ne, jos kuoret ovat jo paksuja. Leikkaa varret parin sentin pätkiksi.

2. Keitä vesi ja sokeri, lisää raparperipalat ja anna kiehua pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita arrow- tai perunajauho tilkkaan kylmää vettä. Ota kattila liedeltä ja kaada jauhoseos raparperien sekaan kapeana norona koko ajan sekoittaen.

3. Kiehauta seos vielä ja ota heti yhden pulpahduksen jälkeen pois liedeltä, ettei kiisselistä tule sitkeää. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jottei siihen muodostu kalvoa. Syö haaleana tai viileänä jääkylmän kermamaidon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.