Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaa

Raparperi on täällä. Maija valmistaa ihanan paistoksen rahkan kera. Tässä on täydellinen kesäjälkkäri.

Ainekset

  • 1 l raparperinvarsia viipaleina
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouheena
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl fariini- tai tummaa sokeria
  • 3 dl ruishiutaleita
  • 1/2 dl ruiskorppujauhoja

Valkosuklaa-mansikkarahka

  • 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
  • 2 dl kuutioituja mansikoita
  • 2 rkl hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Sekoita raparperiviipaleiden joukkoon hillosokeri. Laita seos voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Ripottele päälle pähkinät, kanelia ja kardemummaa.

Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Rahka: Sekoita ainekset ja nauti raparperi-pähkinäpaistoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!