Raparperi-pähkinäpaistos ja valkosuklaa-mansikkarahkaa
Raparperi on täällä. Maija valmistaa ihanan paistoksen rahkan kera. Tässä on täydellinen kesäjälkkäri.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 l raparperinvarsia viipaleina
- 1 dl hillosokeria
- 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä rouheena
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 100 g voita
- 1/2 dl fariini- tai tummaa sokeria
- 3 dl ruishiutaleita
- 1/2 dl ruiskorppujauhoja
Valkosuklaa-mansikkarahka
- 1 prk valkosuklaa-limerahkaa
- 2 dl kuutioituja mansikoita
- 2 rkl hienonnettua minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Sekoita raparperiviipaleiden joukkoon hillosokeri. Laita seos voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Ripottele päälle pähkinät, kanelia ja kardemummaa.
Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Rahka: Sekoita ainekset ja nauti raparperi-pähkinäpaistoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti