Omena-inkivääripiiras
Omena-inkivääripiiras on helppotekoinen herkku, joka on parhaimmillaan kotimaisista omenoista valmistettuna. Voit tarjota seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Pohja
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 4-8 omenaa koosta riippuen
- 50 g voita tai margariinia
- 2 rkl sokeroitua inkivääriä tai 1 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
- 1 dl fariinisokeria
Pinnalle
- 100 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Nypi voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja painele halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Paloittele omenat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kääntele omenat yhdessä inkiväärin ja fariinisokerin kanssa hetken aikaa käännellen.
Levitä omenat piirasvuoan pohjalle. Sekoita pehmeän voin joukkoon kaurahiutaleet, sokeri, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Ripottele muruseos piiraan päälle.
Jatka paistamista vielä 200-asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piiras on kauniin värinen. Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti