Raparperi-mansikkamarenkimuffinit
Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa. Testaa Hellapoliisin reseptiä!
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokokidesokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl maitoa tai kermaa
- 2 raparperinvartta
Mansikkamarenki
- 2 kananmunanvalkuaista
- ¾ dl mansikanmakuista tomusokeria
- (syötäviä verenpisaroita)
Valmistusohje
Raparperi-mansikkamarenkimuffinit:
Valmistusaika: 45 min
Annoksia: 12 kpl
- Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
- Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
- Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
- Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Valmista kuorrute.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
- Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
- Nosta tarjolle!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti