Provencelainen gratiini
Tämä on mainio kasvispääruoka tai maukas lisuke lihalle tai kalalle. Käytä mielellään hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 munakoisoa
- 3 pientä kesäkurpitsaa
- 5 tomaattia
- suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 dl murustettua, vaaleaa leipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori munakoisot ja kesäkurpitsat hieman huolimattomasti, niin että niihin jää raitoja, ja viipaloi ne. Suolaa viipaleet ja anna vetäytyä hetki. Puristele niistä neste ja kuivaa viipaleet. Viipaloi tomaatit.
2. Lado vihanneksia vuorotellen uunivuokaan, kaada päälle öljy ja kypsennä uunissa n. 1 tunti. Ota vuoka uunista.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele vuokaan leivänmurut, jotka olet sekoittanut hienonnetun valkosipulin ja persiljan kera, ja gratinoi 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Voileipäkakkusushit
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät