Porotartar à la Sasu Laukkonen
8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa.
Porotartar kahdelle hengelle (alkuruoka)
- 100g kalvotonta (villi)poron paistia, filettä tai muuta mureaa osaa
- ripaus puhdistamatonta merisuolaa
- 1 rkl etikkaa (esim valkoinen balsamico)
- 1,5 rkl punasipulikuutioita pikkelsissä (ohje alla)
- 2-3 rkl hapatettua raparperipyrettä (tai marjoja kuten karpalo, puolukka)
- 2 rkl hasselpähkinäöljymajoneesia (ohje alla)
- 4-5 raastettua,uunipaahdettua hasselpähkinää koristeeksi
Punasipulipikkelsi
- 1 punasipuli, kuorittu, kuutioitu noin 0,5cm x 0,5 cm
- 2 dl vettä
- pieni ripaus suolaa
- 0,25 dl vaalea balsamiviinietikka
- 1/4 tl kanelijauhetta
Hasselpähkinämajoneesi
- 1 keltuainen
- 1 tl omenaviinietikka
- 1 dl rypsiöljy
- 1-2 dl hasselpähkinäöljy
Valmistusohje
Tee ensin punasipulipikkelssi:
1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle.
2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin
3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi.
Tee majoneesi:
1. Vatkaa keltuainen ja etikka sekaisin ja koko ajan vatkaten 2. Lisää öljyt ohuena nauhana kunnes majoneesi on sopivan paksuista
3. Mausta lopuksi puhdistamattomalla merisuolalla
Kokoa porotartar:
1. Pilko poronliha kuutioiksi ja mausta suolalla ja etikalla.
2. Tarjoile punasipulipikkelssin, hasselpähkinämajoneesin ja ja hapatetun raparperipyreen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin