Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

piparipalat
MTV

Helpot piparipalat aateloidaan tuorejuustokuorrutteella. Tämä joulun helpoin jälkkäri maistuu taatusti ainakin piparitaikinan ystäville.

Piparipalat

  • 1 pkt piparitaikinaa (1 kg, 2 piparitaikinalevyä)

Kuorrute

  • 60 g voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 160 g tomusokeria
  • ½ tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Piparipalat valmistuvat näin:

Valmistusaika: n. 30 min sulatus + 5 min paisto + 15 min
Annoksia: noin 36 kpl piparipalaa

  1. Sulata piparitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Paista piparitaikinalevyjä leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uunissa 200 asteessa noin 5–7 minuuttia. Paksut piparitaikinalevyt saavat jäädä hieman pehmeäksi sisältä. 
  3. Anna paistettujen piparitaikinalevyjen jäähtyä kunnola ja valmista sillä välin kuorrute. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, kunnes kuorrute on tasaisen pehmeää.
  4. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneiden piparitaikinalevyjen päälle. Leikkaa levyt suupaloiksi ja nauti! 

Katso videolta ohjeet:

Koukuttavat piparipalat – näin valmistat joulun helpoimman jälkkärin 0:55

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!