Peruna-kasvispihvit
Karkeasta raasteesta valmistetut pihvit ovat maukas tapa tarjota kasviksia. Lisää lämpimien pihvien väliin ricottajuustoa ja jotakin muuta tuorejuustoa. Tarjoa lisänä kuullotettua pinaattia sekä tomaatti- tai pestokastiketta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g kesäkurpitsaa
- 400 g porkkanoita
- 400 g perunoita
- 400 g juuriselleriä
- palsternakkaa tai juuripersiljaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- hienonnettua timjamia tai rosmariinia
- voita tai öljyä paistamiseen
- 2 dl ricottajuustoa
- 4 rkl ruohosipulia
Valmistusohje
1. Raasta kaikki kasvikset karkeaksi raasteeksi. Taputtele raaste talouspaperin avulla kuivaksi ja sekoita joukkoon jauhot, yrtit, suola ja pippuri.
2. Kuumenna öljy ja voi pienellä paistinpannulla (mielellään teflonpannulla). Nosta paistinpannulle nokareita kasvisraasteesta ja painele nokareet tasaisiksi pihveiksi. Paista noin kolme minuuttia, kunnes pihvit saavat kullanruskean värin ja pysyvät koossa. Käännä pihvit paistinlastan avulla ja paista kolme minuuttia myös toiselta puolelta. Jatka niin kauan kuin kasvisraastetta riittää.
3. Paina kaksi pihviä päällekkäin suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla maustetun ricottajuuston avulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät