Persialaisia pikkelssejä
Ilman pikkelssiä ei synny persialaista ateriaa. Aikoinaan viinietikkaan säilöttiin lähes kaikkea, raaoista saksanpähkinöistä meloninkuoriin. Pikkelssiä valmistetaan niin hedelmistä, marjoista, pähkinöistä kuin hedelmistäkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 annokseen jokaista pikkelssiä
Munakoisopikkelssi
- 2 munakoisoa
- 1 l omenasiideriviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- tuoreita valkosipulinkynsiä
Valkosipulipikkelssi
- 1 kg valkosipulia
- 1 l valkoviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
Viinirypälepikkelssi
- viinirypäleitä
- 1 l omenasiideriviinietikkaa
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
1. Munakoisopikkelssi (valmista 2 viikon kuluttua): Huuhdo munakoisot, leikkaa pois kannat ja kuutioi 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Älä poista kuorta. Laita kuutiot isoon kattilaan. Kaada päälle viinietikka, lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia. Anna munakoison jäähtyä liemessä. Säilö kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä viileässä.
2. Valkosipulipikkelssi (valmista 3 kuukauden kuluttua): Jaa valkosipulit kynsiksi ja laita kynnet pieniin lasipurkkeihin. Kaada purkkeihin suolaa ja viinietikkaa niin että valkosipulit peittyvät. Laita päälle tiiviit kannet ja säilytä pimeässä ja viileässä. Pikkelssi on valmista 3 kuukauden kuluttua. Mitä pidemmän aikaa pikkelssiä säilötään, sitä miedommaksi maku muuttuu.
3. Viinirypälepikkelssi (valmista 6 viikon kuluttua): Huuhdo viinirypäleet ja valuta. Kuumenna viinietikka ja suola kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Laita viinirypäleet isoon lasipurkkiin. Anna liemen jäähtyä ja kaada se viinirypäleiden päälle. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Piparijäätelö