Pastasalaattia, lohta ja sokeriherneitä
Halstrattu lohi maistuu hyvältä salaatin kanssa. Lohen mietoa makua täydentävät parhaiten voimakkaanmakuiset salaatit, kuten roomansalaatti, rucola tai tammenlehväsalaatti. Heleän roosanväriset lohikuutiot raikkaan vihreällä salaattipedillä ovat myös ilo silmälle.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 500 g lohifileetä
- 500 g kierremakaroneja
- 500 g vihreitä salaatinlehtiä
- 200 g sokeriherneitä
- 1 nippu vihreää parsaa
- 3 kevätsipulia
- ½ kurkku
- ½ vihreä kesäkurpitsa
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl sinappimehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- leipäkuutioita
- voimakasta juustoa raasteena
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja öljy.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Suikaloi kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja paloittele parsa. Hauduta parsaa ja sokeriherneitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä minuutin ajan. Valuta. Sekoita parsa, sokeriherneet, pasta, kevätsipulit, kurkku ja kesäkurpitsa ja lisää joukkoon kastike.
3. Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä. Halstraa lohikuutiot ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, jaa päälle kasvissekoitus ja lopuksi lohikuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Tarjoa lisänä leipäkuutioita ja juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti