Pastapaistos
Pastasta saat monipuolista ja maistuvaa ruokaa. Se täydentää kastikkeita, tuo ruokaisuutta salaatteihin ja maistuu vaikkapa paistoksena, kuten tässä ohjeessa. Kevyttä ja hyvää! Tarjoile salaatin kanssa.
4 annosta
- 200 g pastaa
- 4 dl maitoa
- 4 tl Maizenaa
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 30 g voimakkaanmakuista juustoraastetta
- 300 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 rkl ruokaöljyä
- 2 paprikaa
- 100 g herkkusieniä viipaleina
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- 1 dl chilikastiketta
- 1 dl vettä
- 1 rkl pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Keitä pasta kevyesti vedessä ja valuta lävikössä. Kaada uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen.
2. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika. Viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää jauheliha, paprikat ja herkkusienet. Paista kunnes jauheliha on kevyesti ruskistunutta ja murumaista. Ripottele päälle kasvisliemijauhe. Lisää chilikastike ja vesi ja anna kiehahtaa. Hauduta miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia ja mausta pippurilla. Kaada jauhelihakastike pastan päälle vuokaan.
3. Sekoita kattilassa maito, Maizena ja kasvisliemijauhe. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon juustoraaste ja tarkista maku. Kaada juustokastike vuokaan pastan ja jauhelihakastikkeen päälle. Gratinoi uunissa noin 15 minuuttia, kunnes paistos on kauttaaltaan kuumaa ja kastike hieman kuplivaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti