Pastaa korvasienikastikkeen kera

Tämä on juhlakelpoista pastaa. Korvasienet voi vaihtaa kantarelleihin tai herkkutatteihin.

Neljälle

  • 2 prk korvasieniä vedessä
  • voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 annosta pinaattinuudeleita
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ohjeessa käytetyt korvasienet ovat säilykkeitä, mutta mikäli käytät tuoreita korvasieniä, ryöppää korvasienet kolme kertaa ja huuhtele huolellisesti aina ryöppäyksien välissä. Kolmannen ryöppäyksen jälkeen anna sienten liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi sienistä ja painele ylimääräinen vesi pois.

1. Pilko korvasienet karkeasti. Paista niitä vähässä voissa kasarissa, kunnes voi on imeytynyt. Ripota päälle jauho ja kaada kerma joukkoon, sekoita. Mausta ja keitä vähintään 20 minuuttia.

2. Keitä pasta, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita hieman öljyä joukkoon ja kuumenna, valuta pasta tarjoiluvadille. Kaada pastan päälle kastike. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.