Paratiisipalat
Nämä voikreemillä ja saksanpähkinöillä päällystetyt suklaapalat ovat paratiisimaisen maukkaita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 kpl
- 100 g tummaa kilosuklaata
- 100 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 dl piimää
- 1 dl maitoa
Kreemi
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl vettä
- 3 munankeltuaista
- 150 g pehmeää voita
- 50 g tummaa kilosuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- suklaaströsseliä
- 100 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa.
2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää muna ja sitten jäähtynyt, sula suklaa.
3. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää ne taikinaan vuorotellen piimän ja maidon kanssa.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
5. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka säikeytyy.
6. Vatkaa keltuaiset ja kaada mukaan kuuma sokeriliemi ohuena norona samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa haaleaksi, lisää voi pieninä nokareina samalla vatkaten.
7. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt suklaa ja vaniljasokeri, sekoita kreemi kiiltäväksi.
8. Levitä kreemi kakulle, jaa se paloiksi. Ripottele päälle strösseliä ja koristele saksanpähkinöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti