Koko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden viidennessä jaksossa teemana on trendikkäät hybridileivonnaiset.
Donitsit
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl kevytkermaa
Juustokakkutäyte
- 200 g maustamaton tuorejuusto
- 2 dl vispikerma
- 3 kpl liivate
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl kuohuviini
- 200 g metsämustikka
Oreo-keksi
- 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 75 g voita
- 1,5 dl ruokosokeria
- ½ muna
- ½ keltuainen
Kuorrutus
- 400 g valkosuklaa
- 4 tl rypsiöljyä
Koristeluun
- 200 g pensasmustikoita
- Mustikan varpuja
Paistamiseen
- 1l rypsiöljyä
Valmistusohje
TÄYTTEEN VALMISTUS: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää sokerit. Sulata liotetut liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita ohuena nauhana liivateliemi tuorejuuston joukkoon. Yhdistä tuorejuusto, vispikerma ja mustikat varovaisesti sekoittaen. Laita valmis massa kylmään odottamaan.
OREO-KEKSIEN VALMISTUS: Yhdistä kuivat aineet (sokeria lukuun ottamatta) keskenään. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keltuainen. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Leikkaa ympyrämuotilla (halkaisija 5 cm) kuvioita ja siirrä pellille. Paista 200 c noin 7 minuuttia.
DONITSITAIKINAN VALMISTUS: Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla halkaisija pyöreitä donitseja. Tee pieni syvennys donitsien keskelle sormilla, ei kuitenkaan reikää. Kuumenna öljy teräskattilassa noin 175 asteeseen. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
KUORRUTTEEN VALMISTUS: Sulata valkosuklaa ja lisää siihen rypsiöljy koko ajan sekoittaen.
LOPUKSI:
1. Aseta oreokeksi jäähtyneen donitsin sisälle alimmaiseksi.
2. Levitä juustokakkutäyte seuraavaksi keksin päälle.
3. Anna täytteen hiukan jähmettyä.
4. Lopuksi kuorruta donitsi valkosuklaalla siten, että juustomassaa ei näy.
5. Koristele mustikoilla ja varvuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti