Papu-tofupata
Tähän herkulliseen kasvispataan voit käyttää pakastettua, marinoitua tai muuta lempitofuasi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g savutofua
- 1 keltasipuli
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 tl chilijauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl kasvislientä
- 1 laakerinlehti
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- 1 dl keitettyjä kikherneitä
- 1 punainen paprika
- 2 rkl tuoretta korianteria
- suolaa ja pippuria
Limejogurtti
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl puristettua limemehua
- 1 tl raastettua limenkuorta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Limejogurtti: Sekoita jogurtti ja limen kuori sekä mehu. Lisää suola, sekoita ja laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori ja hienonna sipuli, ruskista öljyssä n. 2 minuuttia. Lisää kuutioitu tofu, chilijauhe ja paprikajauhe, paista vielä pari minuuttia. Sekoita tomaattipyree kasvisliemeen, kaada pataan ja lisää laakerinlehti. Lisää pavut ja kikherneet.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää paprika ja anna hautua padassa viimeiset minuutit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Voileipäkakkusushit
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät