Paistettua kalafileetä perunapadan kera
Tähän reseptiin voit valita kalaa, joka sopii parhaiten makuusi tai lompakollesi, esimerkiksi nieriää, kirjolohta, makrillia, tuoretta silliä tai silakoita. Tarjoile herkullisen perunapadan, sitruunoiden ja herneiden kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 800 g kalafileitä
- 1 rkl rapsiöljyä
- 8 perunaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 pieni purjo
- ½ vihreä kurkku
- 2 rkl kapriksia
- ½ nippu tilliä
- vihreitä herneitä
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi purjo renkaiksi. Kuutioi kurkku.
2. Laita perunat kattilaan viinietikan, suolan ja liemikuution kanssa. Kaada päälle vettä, niin että perunat juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää silloin purjo ja kurkku. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain kuumentaa pata kiehuvaksi ennen tarjoilua.
3. Valmista sillä aikaa kala. Penslaa fileet rapsiöljyllä. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Koristele pata tillillä ja kapriksilla. Tarjoile pata kalan, vihreiden herneiden ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti