Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden kera

Fish and chips on perinteistä englantilaista pikaruokaa. Tässä on itsetehty versio.

Neljälle

  • 4 annosta kalafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ykkösolutta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 800 g perunoita
  • öljyä friteeraukseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneksia

Tarvitset myös

  • friteerauskeittimen

Valmistusohje

1. Pyyhi kalafileet kuiviksi. Sekoita jauhot, olut, muna ja rapsiöljy. Kuori perunat ja paloittele ne tikuiksi. Anna niiden liota vedessä n. 1 tunti, jotta tärkkelys liukenee. Kaada vesi pois ja valuta perunat, kuivaa pyyhkeellä.

2. Esipaista perunoita 140-asteisessa öljyssä 4-6 minuuttia. Nosta friteerauskori ja valuta. Lisää lämpötilaa 180 asteeseen. Friteeraa perunoita vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat toivotun värisiä. Valuta taas. Säilytä perunoita talouspaperin alla tarjoiluun asti.

3. Kasta kalafileet frityyritaikinaan ja friteeraa yksi kerrallaan, n. 2 minuuttia per filee. Mausta suolalla ja pippurilla, suolaa myös ranskalaiset perunat. Tarjoile vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.