Paistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden kera
Fish and chips on perinteistä englantilaista pikaruokaa. Tässä on itsetehty versio.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta kalafileitä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ykkösolutta
- 1 kananmuna
- 1 rkl rapsiöljyä
- 800 g perunoita
- öljyä friteeraukseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneksia
Tarvitset myös
- friteerauskeittimen
Valmistusohje
1. Pyyhi kalafileet kuiviksi. Sekoita jauhot, olut, muna ja rapsiöljy. Kuori perunat ja paloittele ne tikuiksi. Anna niiden liota vedessä n. 1 tunti, jotta tärkkelys liukenee. Kaada vesi pois ja valuta perunat, kuivaa pyyhkeellä.
2. Esipaista perunoita 140-asteisessa öljyssä 4-6 minuuttia. Nosta friteerauskori ja valuta. Lisää lämpötilaa 180 asteeseen. Friteeraa perunoita vielä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat toivotun värisiä. Valuta taas. Säilytä perunoita talouspaperin alla tarjoiluun asti.
3. Kasta kalafileet frityyritaikinaan ja friteeraa yksi kerrallaan, n. 2 minuuttia per filee. Mausta suolalla ja pippurilla, suolaa myös ranskalaiset perunat. Tarjoile vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti