Kalaa kookos-sipulikastikkeessa
Tämän herkullisen kala-aterian resepti on alunperin Liberiasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kuha, noin 1 1/4 kg
- 2 tl voita
- 3 sipulia
- 1 tl silputtua punaista chiliä
- 4 dl kookosmaitoa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- perunasosetta
- limettilohkoja
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Perkaa ja huuhtele kala ja laita se voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita pinnalle muutama voinokare. Paista kalaa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes liha on valkoista ja kiinteää ja irtoaa helposti ruodoista.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää chili ja kookosmaito ja keitä hiljalleen ilman kantta 10 minuuttia. Suolaa.
3. Ota vuoka uunista ja nostele sipulit kalan viereen ja kaada kookoskastike päälle. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Tarjoile perunasoseen ja limettilohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti