Nektariinitatin
Mehevän hedelmäinen nektariinitatin kuorrutetaan jäätelöllä tai sorbetilla ja voila, maukas jälkiruoka on valmis!
Ainekset
- 8 nektariinia
- 100 g voita
- 150 g sokeria
- 1 paketti (à 500 g) valmista lehtitaikinaa
- tomusokeria
- vaniljatanko tai mausteita oman maun mukaan (nelimaustetta, rosépippuria jne.)
Lisäksi
- jäätelöä tai sorbettia
Valmistusohje
Puolita nektariinit ja ota kivet pois.
Laita voi ja sokeri uuninkestävälle teflonpannulle tasaisesti. Lado päälle nektariinit leikkauspinta alaspäin. Laita pannu uuniin 150 asteeseen n. puoleksi tunniksi. Huom! Aika ei ole tarkka, koska hedelmien koko ja kypsyys vaihtelee. Joskus hedelmistä irtoaa reippaasti vettä: haihduta se pois hellalla mutta varo, ettei hedelmistä tule kompottia.
Ota pannu ulos ja kauli tai leikkaa lehtitaikinasta pannun kokoinen ympyrä. Pistele taikinaan reikiä ja peitä pannu taikinalla. Laita takaisin uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi.
Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Kumoa valmis tatin tarjoilulautaselle. Koristele maustetulla tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä jäätelön tai sorbetin kanssa.
Huom! Tatinin tekoon sopivat kaikki kiinteät hedelmät, vain sokerin määrä vaihtelee riippuen hedelmän omasta makeudesta. Kokeile esim. viikunaa, päärynää, omenaa tai vähän raakaa persikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti