Tatin-neitien Tarte Tatin
Tämä ranskalainen omenatorttu on neitien Tatin keksintöä. Tatin-neidit kuuluivat aatelisperheeseen, mutta kun perheen omaisuus loppui, he elättivät itsensä leipomalla ja myymällä isänsä suosikkiomenatorttua.
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 100 g voita
Karamelli
- 40 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 rkl vettä
Täyte
- 6 normaalikokoista omenaa
- 1 ½ dl sokeria
Valmistusohje
1. Taikina: Nypi nopeasti vehnäjauhot, sokeri ja voi yhteen. Lisää kananmuna, anna taikinan levätä kylmässä vähintään 1 tunti.
2. Karamelli: Sulata 20 g voita ja 2 dl sokeria sekä vesi kattilassa. Sokerin pitää alkaa karamellisoitua, eli ruskistua mutta ei palaa. Kaada sokeriseos halkaisijaltaan 26 cm piirasvuokaan, jossa on korkeat reunat. Karamellin tulee peittää koko pohja. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Täyte: Kuori omenat, poista kodat ja lohko omenat. Peitä karamellipohja omenalohkoin, ripottele päälle 1 ½ dl sokeria ja laita päälle voinokareita.
4. Kaulitse taikina, ei liian ohueksi. Asettele taikina omenoiden päälle, painele reunat kiinni. Paista 30 minuuttia. Ennen tarjoilua torttu kumotaan tarjoiluvadille, niin että karamellisoitu pinta on päällimmäisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti