Napolilaistyylinen pizza

napolilainen-pizza-2-230710_Z727749-Edit-large
Napolilaistyylisen pizzan paistat helposti pizzauunissa. MTV

Oletko hankkinut pihallesi pizzauunin, mutta et ole löytänyt hyvää pizzareseptiä? Napolilaistyylinen pizza valmistuu helposti pizzauunilla.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 12h 30min
  • Annosmäärä: 2 pizzaa

Pohja

  • 4 dl 00-pizzajauhoja
  • ½ g (1/6 tl kuivahiivaa)
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä

Täyte

  • 2-4 rkl tomaattipyreetä tai punaista pestoa
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4–6 kirsikka- tai miniluumutomaattia
  • 2 palloa mozzarellajuustoa tai -juustoraastetta

Pinnalle

  • basilikaa tai oreganoa

Valmistusohje

  1. Laita pizzajauhot, kuivahiiva, suola ja vesi kulhoon ja vaivaa yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. 

  2. Anna kohota huoneenlämmössä liinalla suojattuna 6–12 tuntia.

  3. Jaa sitten taikina kahteen osaan ja pyöritä palloiksi.

  4. Laita työlaudalle pizzajauhoja ja muotoile käsin painellen palloista pizzapohjat keskeltä reunalle päin.

  5. Laita pizzalapiolle hieman jauhoja ja nosta pohja siihen.

  6. Levitä pinnalle tomaattipyreetä tai punaista pestoa.

  7. Laita päälle ilmakuivattua kinkkua ja puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja siten, että tomaatit ovat pizzan keskiosassa. 

  8. Revi päälle mozzarellajuustoa ja paista kuumassa pizzauunissa usein käännellen muutama minuutti.

  9. Ripottele pinnalle halutessasi kuivattua tai tuoretta basilikaa tai oreganoa.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.