Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku
Vastustamaton suklaakakku maistuu erityisesti naisille! Kirsikat voit halutessa korvata säilykeaprikoosin paloilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl tummaa suklaata rouheena (150 g)
- 2 dl säilykekirsikoita puolikkaina
- 1 dl säilykekirsikkatölkin lientä
- 1 dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
Leivitykseen
- korppujauhoja
Koristeluun
- 1 levy tummaa suklaata (150-200 g)
- 1 tl voita tai margariinia
- ½ dl kevytkermaa
- 1 dl punaisia säilykekirsikoita
Valmistusohje
Tarvitaan: Suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.
Lisää vaahtoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet ja mantelirouhe.
Voitele ja korppujauhota torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa hetken jäähtynyt kakku.
Sulata tumma suklaa (tai leivontasuklaarae) ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman.
Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.
Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät