Nacho-jauhelihapaistos ja juustokastiketta
Nacho-jauhelihapaistos on ihastuttavaa viikonloppuruokaa, joka valmistuu helposti. Valmista seuraksi herkullinen juustokastike ja tarjoile raikkaan salaatin kera.
Ainekset (4 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 punainen chilipaprika
- 400 g tomaattimurskaa
Lisäksi
- 200 g nachoja
Juustokastike
- 25 g voita tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 200 g cheddarjuustoa
Valmistusohje
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.
Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät