Minttupäärynät ja vadelmakastike
Jos päärynät ovat pieniä, tarvitset annokseen kolme puolikasta. Isoja riittää 1-2. Halutessasi voit käyttää myös säilykepäärynöitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 pientä päärynää
- 6 ohutta minttusuklaapalaa (esimerkiksi After Eight)
- 50 g mantelimassaa
Sokeriliemi
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
Vadelmakastike
- 1 litra vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Päälle
- 4 ananaskirsikkaa
Valmistusohje
1. Vadelmakastike: Soseuta vadelmat, sokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät pitkittäin. Kaiverra pois siemenkota. Keitä vedestä ja sokerista liemi. Anna kiehua noin viisi minuuttia, eli kunnes sokeri on sulanut. Keitä päärynät pehmeiksi sokeriliemessä.
3. Valuta päärynät lävikössä. Pane ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Täytä päärynänpuolikkaat massalla ja asettele päälle minttusuklaapalat. Paista uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät