Merirapuja ja chorizomakkaraa
21.10.2013.
Ainekset
- 10 merirapua
- 1 purjo
- 1 porkkanaa
- 1 mustajuuri
- 50 g pähkinöitä
- 4 tomaattia
- 1 valkosipulin kynsi
- 100 g voita
- 3 shalottisipulia
- 50 g chorizomakkaraa
- Suolaa, valkoviiniä, timjamia, fenkolinsiemeniä, laakerinlehti, sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuori meriravut ja sipulit. Laita pilkotut sipulit kattilaan ja kuullota. Laita ravun kuoret, pilkottu porkkana ja tomaatit kattilaan. Lisää mausteet ja viini. Lisää tilkkaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia ja siivilöi. Tarkista maku ja keitä noin 1/3 osa kasaan.
2. Paahda pähkinät pannulla voin kera.
3. Kuori mustajuuret ja hauduta suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä kypsiksi.
4. Laita mustajuuren kanssa samaan kattilaan pestyt purjon renkaat ja mausta.
5. Mausta ja paista meriravut sekä chorizomakkara kuumalla pannulla nopeasti ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät