Merikissaa grillattujen tortillojen kera
Merikissa tai kissakala on ”ruokaisa” kala, joka kestää käsittelyä. Tässä paistamme sen pannussa, mutta sen voi hyvin myös grillata.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g merikissaa
- 1 punasipuli
- 100 g punakaalia
- 2-4 ananasviipaletta
- oliiviöljyä
- salaattia
- 8 pientä, pehmeää tortillaa
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä, mielellään sitruunalla maustettua
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl thaichiliä tai wokkikastiketta
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- suolaa, mustapippuria
Kastike
- 3 dl ruoanlaittojogurttia
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kala 8 palaan. Kääntele ne marinadissa ja anna maustua hetki.
2. Suikaloi punasipuli ja kaali ohuesti, paloittele ananasviipaleet. Anna sipulin ja kaalin pehmetä öljyssä pannulla. Lisää ananas. Sekoita kastike.
3. Paista kalat joka puolelta, mutta anna sen jäädä hieman napakaksi sisältä. Laita palat folion alle jälkipaistumaan.
4. Kuumenna leivät pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kalat sipuli, kaalin ja ananaksen kera tortilloista. Norota päälle kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti