Merianturaa ja huhtasieniä
Jos haluat tarjota luksuspäivällisen, valitse merianturaa valkoviinissä keitettynä hummerikastikkeen sekä kartiohuhtasienten kanssa. Huhtasienet ovat haluttua herkkua kaikkialla maailmassa. Huhtasienet ovat täysin myrkyttömiä ja kevyellä käsittelyllä syötäviä, toisin kuin korvasienet, jotka vaativat moninkertaisen keiton ja käsittelyn myrkyn poistamiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g merianturafileetä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kartiohuhtasieniä
Hummerikastike
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 2 tl tomaattipyreetä
- 6 dl hummerifondia
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Hummerikastike: Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne kevyesti voissa. Lisää tomaattipyree ja paista sitä mukana hetki. Kaada joukkoon hummerifonditiivisteestä tehty liemi sekä kerma ja keitä kokoon puoleen alkuperäisestä nestemäärästä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kartiohuhtasienet lävikköön kiehuvan vesikattilan päälle. Sulje kansi ja höyrytä 6-7 minuuttia. Ripota hieman suolaa pinnalle.
3 Mausta kala suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle ja laita ne tiiviisti vierekkäin voideltuun kasariin. Kaada päälle valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpö ja anna poreilla varovasti, kunnes kala on kauttaaltaan valkoista. Tarjoile hummerikastikkeen ja huhtasienten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti