Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella

Punakampelakääryleistä tulee hyvä ja maukas ruokalaji tämän vihanneskastikkeen kera. Kastikkeeseen tulee paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihreiden herneiden kera.

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 5 dl kalalientä

Kastike

  • 120 g kuutioitua punaista ja vihreää paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • kalaliemi kalan keittämisestä
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi paprikat, kesäkurpitsa ja herkkusienet.

2. Mausta punakampelafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja aseta voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kalan kiehua hiljaa miedolla lämmöllä kunnes se on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet liemestä ja pidä ne lämpiminä.

3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, lisää hieman kalalientä samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loput liemestä vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.