Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella
Punakampelakääryleistä tulee hyvä ja maukas ruokalaji tämän vihanneskastikkeen kera. Kastikkeeseen tulee paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihreiden herneiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g punakampelafileitä
- suolaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 5 dl kalalientä
Kastike
- 120 g kuutioitua punaista ja vihreää paprikaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 2 tl vehnäjauhoja
- kalaliemi kalan keittämisestä
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi paprikat, kesäkurpitsa ja herkkusienet.
2. Mausta punakampelafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja aseta voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kalan kiehua hiljaa miedolla lämmöllä kunnes se on läpikotaisin valkea, n. 5 minuuttia. Nosta kääryleet liemestä ja pidä ne lämpiminä.
3. Kastike: Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, lisää hieman kalalientä samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää loput liemestä vähän kerrallaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma ja vihanneskuutiot, mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti