MasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 400 g naudan paistipalaa/ulkofileetä
- Hienoa merisuolaa & pippuria maun mukaan
- Öljyä paistamiseen
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 iso peruna
- 1 l lihalientä
- 1 tl curryjauhetta
- 4 rkl tomaattipyreetä
Maustesuuruste
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl curryjauhetta
- 0.5 tl muskottipähkinää
- 50 g voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
VALMISTUS: Valmista liha. Kuutioi liha ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä lihat jauhossa ja paista voissa pannulla pinnat ruskeiksi. Tämän jälkeen ota lihat sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja peruna. Aloita paistamalla padassa tai syvässä kattilassa sipulit pehmeäksi. Kun sipulit ovat pehmeitä lisää curry ja tomaattiyree. Paista vielä 2 min. Lisää sitten loput vihannekset ja paista 3min. Tämän jälkeen lisää liha ja lihaliemi, lisää lientä sen verran, että kaikki peittyy. Voit lisätä vettä mikäli lihaliemi ei riitä.
Keitä kunnes vihannekset kypsiä. Valmista maustesuuruste. Laita kaikki mausteet kuivalle pannulle ja paahda kevyesti. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää sitten jauhot ja anna kypsyä hetken koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta jauhoja. Kun maustesuuruste on valmis, lisää se siivilän läpi pataan muun aineksien joukkoon. Sekoita tasaiseksi kunnes koostumus hieman kiinteä. Kokoa annos lautaselle. Koristele esim. kevätsipulilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti