MasterChef: Kukkakaalikeitto – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin keittoja.
Ainekset
- 1 Kukkakaali
- Sitruuna maun mukaan
- 1-2 rkl Ranskankermaa
- 1-2 rkl Kermaa
- 1 rkl Voita
- 1 dl Rypsiöljyä
- 2 pnt Persiljaa
Valmistusohje
Keitä puolet kukkakaalista 10 min ja toinen puolikas 20 min. Lisää kukkakaalit tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan. Lisää kerma, Ranskankerma, voi ja mausta.
Laita öljy ja persilja tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi ja siivilöi. Kaada öljyä lautasen pohjalle. Kaada keitto öljyn keskelle.
Päälle voi lisätä paahdetuja kukkakaalin paloja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti