MasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti

mc_eps8_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • Kuhafile
  • 2 dl kypsiä mansikoita
  • 1 dl raakoja mansikoita
  • nippu sitruunamelissaa
  • 1 lime
  • 2 rkl ruokosokeria
  • puolikas vihreä chili
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa maun mukaan
  • voita paistamiseen
  • lehtikaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Suomusta ja fileoi kala, suolaa ja lisää vähän ruokosokeria pintaan

Pilko 50-50 kypsiä ja raakoja mansikoita, lisää hienonnettu sitruunamelissa, hienoksi pilkottua chiliä, 2 rkl etikkaa, vähän suolaa, hippusellinen ruokosokeria, ¾ limen mehua, sekoita nätisti ettei mansikat muussaannu

Pilko loput kypsät mansikat kattilaan, lisää loput sokerit, 1 rkl etikkaa ja vähän vettä. Keitä hetki ja muussaa sauvasekottimella. Siivilöi lopuksi.

Laita lehtikaalit pellille, hiero oliiviöljyllä ja suolalla. Kypsennä 230c uunissa 7min, tarkkaile ettei pala, mutta pysyy rapeana.

Laita lautaselle pohjalle mansikkasalsaa, päälle rapea nahkainen kuhafile, jonka päälle vielä vähän suolaa. Lisää lehtikaalisipsi päälle, lisää kastiketta annoksen ympärille. Viimeistele pienellä suolalla ja limemehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!