MasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- Kuhafile
- 2 dl kypsiä mansikoita
- 1 dl raakoja mansikoita
- nippu sitruunamelissaa
- 1 lime
- 2 rkl ruokosokeria
- puolikas vihreä chili
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa maun mukaan
- voita paistamiseen
- lehtikaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Suomusta ja fileoi kala, suolaa ja lisää vähän ruokosokeria pintaan
Pilko 50-50 kypsiä ja raakoja mansikoita, lisää hienonnettu sitruunamelissa, hienoksi pilkottua chiliä, 2 rkl etikkaa, vähän suolaa, hippusellinen ruokosokeria, ¾ limen mehua, sekoita nätisti ettei mansikat muussaannu
Pilko loput kypsät mansikat kattilaan, lisää loput sokerit, 1 rkl etikkaa ja vähän vettä. Keitä hetki ja muussaa sauvasekottimella. Siivilöi lopuksi.
Laita lehtikaalit pellille, hiero oliiviöljyllä ja suolalla. Kypsennä 230c uunissa 7min, tarkkaile ettei pala, mutta pysyy rapeana.
Laita lautaselle pohjalle mansikkasalsaa, päälle rapea nahkainen kuhafile, jonka päälle vielä vähän suolaa. Lisää lehtikaalisipsi päälle, lisää kastiketta annoksen ympärille. Viimeistele pienellä suolalla ja limemehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Piparijäätelö