MasterChef: Härkätartaria, pikkelöityä kantarellia ja sipulikreemiä – sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.
Ainekset
- 1 kg naudan ulkopaistia
- 100 g sinapinsiemeniä
- 5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 kg sokeria
- 1 pnt ruohosipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 4 rkl dijonia
- Suolaa
- 300 g suppilovahveroita
- 300 g mustatorvisieniä
- 2 dl sherryetikkaa
- 4 kpl sipulia
- 300 g kantarellia
Valmistusohje
Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.
Putsaa kantarellit ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.
Keitä sinapinsiemeniä suolavedessä n. 4 minuuttia, siivilöi ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.
Leikkaa ulkopaisti pieniksi tangoiksi. Punnaa paljon lihaa on ja laske tästä painosta 2% suola. Sekoita suola ja 2 rkl dijonsinappia lihaan ja aja lihamyllyllä. Sekoita ajettuun lihaan jäähtyneet sinapinsiemenet sekä hienoksi leikattu ruohosipuli.
Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä pannulla kunnes kauniin ruskea väri. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Laita majoneesia varten kulhoon 4 kpl keltuaisia, 2 rkl dijonsinappia, 2 rkl sherryetikkaa, suolaa ja sokeria. Aja sauvasekoittimella ja samalla lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita jäähtynyt sipulipyree majoneesiin ja tarkista maut. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kiehauta 2 dl sherryetikkaa, 0,5 dl sokeria ja 15 g suolaa. Lisää 5 dl öljyä, emulgoi ja pullota.
Putsaa mustatorvisienet sekä suppilovahverot ja revi pienemmiksi. Sekoita kulhossa, mausta suolalla ja sherryvinaigrettella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti