Mascarponevaahtoa, marjoja ja passion-sitruunakastiketta

Teresa Välimäki Mascarponevaahtoa, marjoja ja passion-sitruunakastiketta
MTV

Makea ja raikas jälkiruoka, joka sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään. Reseptin loihti kokki Teresa Välimäki.

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponea
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 passionhedelmää
  • 1 dl lemon curdia
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • 200 g tuoreita marjoja
  • 4 valmista pientä marenkia
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon notkistettu mascarpone. Mausta vaahto tomu- ja vaniljasokerilla. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha pieneen kulhoon. Lisää joukkoon lemon curd ja notkista seos sitruunamehulla. Puhdista marjat. Lusikoi mascrponevaahtoa lautasille ja lisää päälle marjat. Valuta päälle passion-sitruunakastiketta ja viimeistele murskatulla marengilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoile.

Pääsiäismenu a la Teresa Välimäki 5:11

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!