Marinoidut simpukat

Veteen säilöttyjä simpukoita on hyvä olla aina kotona varalla. Omalla marinadilla saat niistä maistuvampia.

Kahdeksalle

  • 2 purkkia simpukoita (500 g)

Marinadi

  • 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 4 rkl maissiöljyä
  • 4 rkl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, öljy ja vesi kulhossa. Silppua valkosipuli ja salotit pieneksi. Sekoita sipuli-, tilli- ja persiljasilput viinietikkaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valuta simpukat ja kääntele ne marinadiin. Anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja.

3. Peitä tarjoiluvadin pohja salaatinlehdillä. Nosta marinoituneet simpukat salaattipedille ja tarjoile, mielellään hyvän leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!