Marinoidut simpukat
Veteen säilöttyjä simpukoita on hyvä olla aina kotona varalla. Omalla marinadilla saat niistä maistuvampia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2 purkkia simpukoita (500 g)
Marinadi
- 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 4 rkl maissiöljyä
- 4 rkl vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- ½ dl tillisilppua
- ½ dl persiljasilppua
- suolaa ja mustapippuria
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita viinietikka, öljy ja vesi kulhossa. Silppua valkosipuli ja salotit pieneksi. Sekoita sipuli-, tilli- ja persiljasilput viinietikkaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Valuta simpukat ja kääntele ne marinadiin. Anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja.
3. Peitä tarjoiluvadin pohja salaatinlehdillä. Nosta marinoituneet simpukat salaattipedille ja tarjoile, mielellään hyvän leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi