Mangokeitto
Täyttävän pääruoan jälkeen virkistävä mangokeitto maistuu hyvältä. On vaikeaa sanoa, kuinka paljon tomusokeria tarvitaan; se riippuu mangojen makeusasteesta ja koosta. Maista ja kokeile! Tehosekoitin on hyvä apu mangon soseuttamisessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 kypsää mangoa
- 5 dl kuohuviiniä
- 2 limeä
- 2-4 tl tomusokeria
- 250 g pakastevadelmia tai muita punaisia marjoja
Valmistusohje
1. Kuori mangot ja poista kivet. Sekoita soseeksi tehosekoittimessa. Purista limestä mehu ja lisää limemehu sekä tomusokeri mangoseokseen. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
2. Lisää kuohuviiniä juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla hieman sulaneella vadelmalla sekä limekuorensuikaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät