Mainos

Mangokaurakeksit

Kaurakeksien salaisuus on niiden helppoudessa ja tietysti herkullisuudessa!Kaura antaa kekseille täyteläisen maun ja ihanan rapeuden. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja mangopaloja tuomaan uutta makuvivahdetta. Kokeile myös muita kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja.

30–40 kpl

  • 125 g sulatettua voita tai margariinia (voi olla laktoositonta)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl kuivattuja pieniä mangokuutioita
  • 1 dl kuivattuja pieniä papaijakuutioita
  • 1 tl soodaa
  • ½ dl kermaa (voi olla laktoositonta)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!