Maksalaatikko
Jos pitää maksasta, rakastaa yleensä maksalaatikkoa. Tämä on vanhanajan ruoka, joka on helppo valmistaa tehosekoittimen avulla ja joka sen jälkeen hoitaa itse itsensä uunissa. Tähän reseptiin kuuluu myös ohraryynejä. Huomioi, että ohje on kahdeksalle hengelle, eli maksalaatikkoa riittää isommallekin seurueelle.
Maksalaatikko kahdeksalle
- 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
- 75 g tuoretta silavaa
- 1 dl ohraryynejä
- 2 dl vettä
- 4 dl maitoa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl siirappia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta timjamia
- 1 maustemitta meiramia
- 2 kananmunaa
- voita tai margariinia vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Keitä ohraryynejä 2 desilitrassa vettä noin 15 minuuttia. Lisää maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori sipuli, leikkaa se lohkoiksi ja laita tehosekoittimeen. Leikkaa maksa ja silava paloiksi ja lisää sipulin seuraksi. Lisää 1 teelusikallinen suolaa ja 1 maustemitta vastajauhettua pippuria. Jauha ainekset kääntämällä tehoa päälle lyhyiksi hetkiksi. Lisää maitoa, jos massa on liian paksua. Paista pieni nokare ja maista.
3. Kaada taikina voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät