Maissikakkuset
Maissikakkuset ovat herkullinen lounas tai iltapala, ja ne maistuvat myös liharuokien lisukkeena. Lisäksi ne sopivat hyvin noutopöytään. Tarjoile keitetyn riisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 tl hiivaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 l sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl maissinjyviä
- 4 tl neutraalin makuista öljyä
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva osaan maitoa ja vatkaa sitten hiivaseos maidon loppuosaan. Lisää jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan nousta noin puoli tuntia.
2. Valuta maissinjyvät huolellisesti. Silppua ruohosipuli. Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Sekoita vatkatut kananmunat, valutetut maissinjyvät ja öljy taikinaan. Lisää ruohosipuli.
3. Paista kakkuset ohukaispannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät