Madekeitto
Makuja-keittiössä nautitaan tällä viikolla madetta. Sami Garam valmistaa keskiviikkona madekeittoa ja loppuviikolla Henri Alén tarjoaa paistettua madetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Liemi
- mateen perkeet
- 1 porkkana
- pala palsternakkaa
- sipulia
- 4 laakerinlehteä
- 8 maustepippuria
- suolaa
Madekeitto
- 1 nyljetty made, noin 1-1,5 kg
- 600 g perunoita
- 1 sipuli
- 2 dl kermaa tai maitoa
- nippu tilliä
- nokare voita
- hapanleipää
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kalanperkeiden kanssa kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori muodostunut vaahto pois.
Lisää mausteet liemeen ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja käytä se madekeiton liemeksi.
Kuutioi perunat ja pilko sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti ja lisää reilusti lientä.
Kiehauta liemi ja nosta noin kolmen sentin paloiksi leikattu made liemeen.
Hauduta hiljakseen vartin verran ja lisää lopuksi kerma tai maito ja reilusti leikattua tilliä.
Tarjoa keiton kanssa tuoretta, rukiista hapanleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti