Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta
Julkaistu
Lohivoileipäkakku on juhlapöydän klassikko! Huippukokki Pekka Terävän ohjeessa voileipäkakku tehdään lämminsavulohesta saaristolaisleipään.
Ainekset
- 1 kokonainen saaristolaisleipä/vaalea vuokaleipä/paahtoleipää
Täyte
- 1 dl majoneesia
- 1 dl smetanaa
- 200 g lämminsavulohta
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl Dijon-sinappia
- tilliä
- kevätsipulia
- 2 keitettyä munaa
- 1 suolakurkku
- Suolaa ja mustapippuria
Voiteluun
- 1 dl sitruunalla maustettua kalalientä
Koristeluun
- 3 dl Smetanaa
- 1 rkl kapriksia
- 1 nippu retiisiä
- tilliä
Valmistusohje
Lämminsavulohivoileipäkakku valmistuu näin:
- Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunan mehu, lohi, suola, kevätsipuli ja mustapippuri keskenään ja tarkista maku. Lisää hakattu tilli ja kuutioitu suolakurkku sekä paloitellut kananmunat.
- Leikkaa saaristolaisleipä noin 1 cm paksuisiksi levyiksi. Laita leivät pellille, kostuta leivät sitruunalla maustetulla kalaliemellä, levitä kalamassa leipien väliin ja yhdistä leivät kerroksiin esimerkiksi kelmutettuun leipävuokaan.
- Anna seistä jääkaapissa noin 6-12 h kevyen painon alla.
- Poista kelmu. Vatkaa smetana vaahdoksi sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele retiisillä, tillillä, punasipulilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät