Lihakeitto auringonkukansiementen kera
Nigeriasta kotoisin olevassa alkuperäisreseptissä käytetään jauhettuja egusisiemeniä, mutta olemme vaihtaneet ne auringonkukansiemeniin. Tämä keitto on mausteinen ja lämmittää monella tapaa. Tehosekoitin on hyvä apu auringonkukansiementen jauhamiseen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g luutonta naudan etuselkää
- 1 keltasipuli
- 1-2 punaista chiliä
- 3 tomaattia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 tl suolaa
- ¾-1 l vettä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 250 g lehtipinaattia
- 50 g kuorittuja katkarapuja
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chilit. Hienonna tomaatit.
2. Kuumenna ruokaöljy padassa keskilämmölle. Ruskista lihaa 2-3 minuuttia kullanruskeaksi. Lisää sipuli ja paista 1-2 minuuttia. Lisää chili, tomaatti, suola ja vesi. Laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää.
3. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa. Hienonna pinaatti ja katkaravut. Lisää kaikki keittoon ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti