Lämmin papuvoileipä
Baked beans on toast eli paahtoleipä papujen kera on englantilaista ruokaa. Tässä hieman muunnellussa ohjeessa pavut ovat pääosassa ja leipä sivuosassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 2 dl juustoraastetta
- 8 viipaletta paahtoleipää
- 4 viipaletta palvikinkkua
- 2 tomaattia
- vihanneskranssia tai persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi tomaatit ja sekoita juustoraaste papujen joukkoon.
2. Asettele kinkku- ja tomaattiviipaleet neljälle leipäviipaleelle ja peitä papu-juustoseoksella. Pane loput leipäviipaleet kanneksi päälle.
3. Paista leipiä uunissa 8-10 minuuttia, käännä kun paistoaikaa on jäljellä puolet. Koristele vihanneskranssilla tai hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi