Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa
Julkaistu
Lamaleipä on peräisin vuoden 1932 amerikkalaisesta lama-ajan keittokirjasta. Nyt se on noussut uuteen suosioon. Lamaleivän herkullisuuden salaisuus piilee sen sisältämässä maapähkinävoissa.
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- n. 0,8 dl sokeria
- 4 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3 dl maitoa
- n. 1,2 dl maapähkinävoita
Valmistusohje
Lamaleipä valmistuu näin:
- Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi maapähkinävoi.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin tunnin. Tarkista leivän kypsyys jo 45 minuutin kohdalla.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät